Orquestra de Girona

 

Orquestra de Girona

L’Orquestra de Girona (OdG) va ser fundada l’abril de 1996 a la ciutat de Girona per iniciativa d’un grup de persones relacionades amb la música orquestral i coral. L’OdG és una orquestra de cambra de corda estable formada per 16 músics professionals, la majoria originaris o establerts a Girona i les seves comarques. L’OdG, fins fa poc coneguda com a Conjunt Orquestral de Girona, va canviar de nom per motius estrictatment artístics, amb l’objectiu d’assolir una millor identificació amb la demarcació territorial de Girona, dins i fora de Catalunya.

Ha actuat sota la direcció titular de Miquel Sunyer, Càndid Rodríguez i Pablo Heras-Casado i també amb directors com Josep Vicent, Jesús López Cobos, Francesc Llongueres, Marnix W. Steffen i Xavier Puig entre d’altres.

Des de 2005, desenvolupa una temporada estable de concerts, actualment al nou Auditori-Palau de Congressos de Girona. Així mateix l’OdG, en diverses ocasions, ha estat convidada a participar en produccions organitzades pel propi Auditori-Palau de Congressos de Girona i anteriorment per l’Auditori de la Mercè (Girona).

Ha actuat també amb solistes instrumentals i vocals com: Michel Moragues, Jaime Martín, Ara Malikian, Hans van Kerckhoven, Michel Lethiec, Josep Pizarro, Maria Hinojosa, Raquel Andueza. També ho ha fet amb destacades formacions corals de Catalunya, com ara el Cor de Noies de l’Orfeó Català, el Cor Infantil de l’Orfeó Català, la Coral Belles Arts de Sabadell, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, i amb nombroses formacions corals de la demarcació de Girona.

En el marc del Festival Castell de Peralada, dins el Cicle Claustre de St. Domènec, va ser orquestra resident des del 1998 fins al 2004 per a la estrena i interpretació d’obres d’autors contemporanis. També ha actuat en diverses edicions del Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona i en festivals i cicles dins i fora de Catalunya. A Girona ha participat en els de Porta Ferrada, Cadaqués i Olot, entre molts d’altres.

El seu repertori, cobreix principalment des del barroc fins als autors contemporanis. En aquest àmbit, es proposa tenir especial cura en la promoció del patrimoni musical històric de Catalunya.

Clic per veure panoràmica de 360º

Clic per veure panoràmica de 360º

 
 
 
Col.laboradors

© 2008 Orquestra de Girona
c/ Nord, 6. 2n 2a 17001 Girona. Tel: +34 972 211 267 / +34 639 32 53 18. info@orquestradegirona.org | Avís legal

Una producció de jllorens.net